Nieuws

Voedselbank kinderen verrast met gratis toegangskaartjes

Jaarlijks krijgen de kinderen van de voedselbank een vakantietasje met leuke spelletjes. Daarin zit ook een toegangskaart voor de Goudvis. Dit wordt altijd ingekocht. Verrast zijn we dit jaar dat wij van de Organisatie Tulpenroute voor alle kinderen en een ouder toegangskaartjes hebben ontvangen. Waarvoor hartelijk dank.

 


Energiebesparingen

Naast dat we in 2019 zonnepanelen hebben geplaats, deze leveren jaarlijks ongeveer 25.000 kwh, ongeveer gelijk aan ons jaarlijks stroomgebruik, hebben wij dit jaar energiezuinige verlichting gekregen van de firma VEKO uit Schagen.

 


 

RABOBANK

Afgelopen december werden we blij verrast met een bedrag van € 14.000,–  uit het Cooperatiefonds van de Rabobank. Een bedrag wat we erg goed kunnen gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe koelwagen. We hopen in januari 2023 deze geleverd te krijgen. De oude wagen was nodig aan vervanging toe. De bereikbaarheid van ons Distributie Centrum in Amsterdam kwam  in gevaar omdat de oude koelwagen een te hoge emissie-uitstoot heeft en de Gemeente Amsterdam de toegang voor dit soort koelwagens verbiedt.

Hiermee behoort de Rabobank tot een van onze zeer gewaardeerde sponsors.

 


Nieuwe Toekenningscriteria

Per 1 oktober 2022 zijn de normbedragen om in aanmerking te komen voor een voedselpakket in positieve zin aangepast. We verwijzen u hiervoor naar de  pagina “aanmelden” waar de nieuwe normbedragen zijn opgenomen.

 


Nieuwbouw officieel geopend

Op vrijdagmiddag 29 januari 2016 werd onder grote belangstelling de nieuwbouw van de Voedselbank feestelijk geopend door de beide wethouders ( Mary van Gent en Ben Blonk) van de Gemeente Hollands Kroon en Schagen.  Door Jaap Saal,  vertegenwoordiger van Voedselbanken Nederland,  werd het Groencertificaat uitgereikt hetgeen inhoudt dat de Voedselbank werkt volgens de eisen en voorschriften van de Voedsel- en Warenautoriteit.

Zaterdag was er open huis. De ruim honderd belangstellenden werden, onder het genot van een drankje en een hapje, geïnformeerd over het ontstaan en de werking van de organisatie. Tevens werd er een rondleiding gegeven in de inpak- en de opslagruimte met de koel- en vriescellen.